Saturday, December 27, 2008

Haha!

how on earth can i thought today result pmr keluar? maybe because last year result keluar hari ni. haha. so like ussual, i wish all of the juniors gdluck. when i asked one of them this moring;

"dah keluar result belum?"
"belum lg la kak. 30 baru keluar."

haha. and i was like, "belum keluar?" so yeah.

i still remember my day. bgn awl gila ok. nervous punya psl. tp pagi2 tu boleh control. tp bila kat sekolah cikgu sume dah suruh line up according to class, mmg shaking gila. tgn dah start sweating. cikgu start with 8A students dulu. masa dah dkt dgn nombor giliran aku, lg aku takut. sekali dah lepas. i was like, "mhmm, tak dpt la ni." then yg lain kene gi kat meja2 yg disusun amek result kat ckg kelas. yg 8A tu naik pentas. bila amek tu aku tgk la kat kertas ckg, aku tgk 5A. terus aku nagis. mak keah, which happen to be salah seorg parents kwn aku yg kenal aku tanya aku dpt berapa. aku tunjuk la lima. then masa teacher bg slip, sijil semua aku sign la kat kertas apa tah, aku lupa. aku tak tgk pun slip tu. sampai kat along aku terus peluk adik, bg slip kat along. along tanya berapa aku jwb la lima. then along mcm;

"lima? bkn tujuh ke? cuba awk kira betul2."
"heh? tujuh?"

aku pun kira la. haha. then masa tu aku dah happy gilaaaa! at least cukup untuk masuk pure science, which sekarang aku dah start muak dgn aliran tu. haha. then, pg la jumpa semua org yg aku knl tanya result semua. ada yg aku tak sangka dpt lebih dr apa yg aku expect. tp xde la aku nak ckp yg aku expect dorg dpt rendah kan. not like some people.

then blk rumah. i called everyone. i mean, EVERYONE. tell then how many i got. mostly i call my aunties and my friend from other school.

haha. so, untuk juniors yg nk amek result 30hb ni. tgk btl2 slip tu ye. don't be like me.

2 comments:

raihunt said...

kite pon igt smlm oh. hahah :DD

shamimi rosni said...

salah laa, angah terus peluk along slip bg adik. -___-