Tuesday, October 26, 2010

Language Learning Strategies and Study Skills

the most tough paper i think for this semester. kalau semalam 30 minit je jawab, hari ni lebih dari 1 jam kot. haha. masa jawab paper tu, i was like 'bila aku belajar semua ni?', 'did i learn all this?' i am was quite tough, but i was fine. hopefully my marks are good so i don't have to repeat the paper next semester. pray for me. *amin*

masa habis je i was really relief, sebab have no exam to worry dah. tinggal tunggu result je.

so,
bye semester 1, hello semester break.
have a good break uniselian. :)

Monday, October 25, 2010

Sepetang Di Taman Arnab























habis paper languange awareness aku sangat lah mengantuk. yana kata kak shana nak pergi tempat ni. niat nak ikut sebab kalau duduk rumah comfirm aku tidur, bukan belajar untuk paper esok. hilang stress jap. sampai tak ingat esok aku ada paper lagi.

venue: taman arnab, bukit badong, ijok, selangor.
entrace fee: rm2 per person.
what you can do: play with the rabbits, give them carrot, see other rabbits, might get chance to see new born rabbits.
service the place have: selling rabbits, selling rabbits food, etc.
carrot per packet: rm1
what else you can see: peacock, peahen, turkey, monkey, turtle, iguana, horses.

Language Awareness

done with the subject. i can't believe i answered the paper for less than 30 minutes. keluar paling awalk dalam sejarah exam and test kat unisel ni. haha.

the paper was quite simple. most of the questions, miss pernah bagi masa test, so yeah.

kali ni nasib baik baca arahan dua kali. kalau tak, jadi macam paper grammar, almost tertinggal soalan.

Wednesday, October 20, 2010

Tenkiu


kalau nak kawan kau ni dapat 4.0 CGPA, doa-doakan lah.
tapi for grammar lambat sikit lah ye.

Tuesday, October 19, 2010

Entri Gedik































hari ni birthday yana. selamat hari lahir.
haih, lama tak jumpa semua.
bila text ke, cakap ke, nak je panggil semua sayang. :P

eh, rindu lah.
nanti bila-bila kita gathering eyh? new year's eve ke?

ps: gambar tidak mengikut sequence.