Thursday, October 08, 2009

Pilihkan Untuk Aku Nak?

semalam aku pegi buat ujian kerjaya kat bilik kaunseling because seriously i'm not sure what course i'm gonna take bila masuk uni nanti. combination aku yang paling tinggi ialah IAS (investigatif, a-something - lupa, seni). so result kerjaya yang sesuai adalah seperti di bawah - kononnya:-

1. ahli ekonomi
2. juru nilai seni

masa cikgu azhar bagi tau pasal ni, i was like, 'WTF?!' dua-dua tak sesuai. ahli nilai ekonomi? saham bank sendiri pun aku tak minat nak ambil tau even umi paksa aku baca. and juru nilai seni?! give me a break. apa yang aku buat selama ni pun aku tak sure itu seni.

then aku cari la huruf IAS dalam susunan yang lain and aku jumpa ni sebagai kerjayanya:-

1. psikologi klinikal kanak-kanak
2. pakap psikologi geriatrik
3. pakar psikologi klinikal
4. jururawat kanan
5. jururawat psikiatri
6. penyunting kamus
7. pembaikpulih transkrip pencetakan

the last two memang TAK BOLEH BELAH! kamus pun tak suka aku tau. bila bago tau umi and adik pasal yang the 1st one, umi boleh bantai gelak and says, "angah psikologi kanak-kanak? hahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!"

cikgu azhar kata ni sebagai panduan je. tp panduan pun......


so, korang rasa mana yang sesuai?

2 comments:

MaNuSiA_RuMiT said...

saya orang luar,
dan tidak mengenal kamu sangat,
jadi apa kata
minta pada tuhan

arabella grace said...

hmmmm...yang mana lbh dkt di hati? yang minat?