Wednesday, April 01, 2009

Kawad Kaki Zon Keramat


tak menang, tak kalah. (jujurnya aku tak tahu kami dapat nombor berapa.)

akhirnya aku yang menjadi ketua platun. mungkin kedengaran berlagak, tapi bila ahli platun tanya pasal ketua platun aku dengan selamba berkata,"kalau boleh akak memang nak jadi." kerana:
a) tahun terakhir aku sebagai senior krs di sekolah.
b) aku sudah biasa melatih mereka
c) aku sudah biasa dengan ahli-ahli platun.
d) ahli dah biasa dengan suara aku.
e) aku memang nak jadi pun.
f) mungkin sebab aku tak garang mcm nurul kot. (ini mengikut kata ahli platun)

menang kalah itu belakang kira. yang penting mereka buat yang sehabis baik dan mereka seronok. paling penting pengalaman. kerana berkemungkinan besar, aku dah tak ada masa nak datang sekolah tahun depan. jadi, ini bergantung kepada mereka untuk meneruskan apa yang telah aku buat untuk 5 tahun beturut-turut.

so, pengalaman manis la hari ni. aku jadi ketua platun. even ada 2 hukuman yang aku bagi tersasul. :P

2 comments:

nur annysa said...

f) mungkin sebab aku tak garang mcm nurul kot. (ini mengikut kata ahli platun)<---
ini mengikut kata akak .
haha .
boleh pulakk .

zainalalieff said...

tak nampak korang perform lahh! sibuk dengan ngo perempuan. haha.